Onderzoek herhaalde abortus

Alweer leuk nieuws! Ik ga in opdracht van CASA onderzoek doen onder abortuscliënten naar de rol van anticonceptiecounseling bij het voorkomen van herhaling van abortus. Dit ga ik doen met Douwe Verkuyl van CASA op basis van hun registratiedata. CASA is een keten van klinieken voor anticonceptie, seksualiteit en abortus, waar ik al meerdere malen mee heb samengewerkt. Bij CASA willen ze werken aan het terugdringen van herhaalde abortus en ons onderzoek moet aanwijzingen gaan leveren voor hoe dat kan.

Deze studie zal een verdieping geven op onderzoek dat ik eerder heb gedaan naar de demografische achtergrond van vrouwen die meerdere abortussen hebben ondergaan, vergeleken met vrouwen die voor het eerst voor een abortus komen:

Picavet, C., Goenee, M., & Wijsen, C. (2013). Characteristics of women who have repeat abortions in the Netherlands. European Journal of Contraception and Reproductive Health Care, 18, 327-334. (abstract)

, , , , ,

No comments yet.

Geef een antwoord