Duin

Ons duinhuisje heeft een heus adres, namelijk Nollenvallei 98 in Egmond aan den Hoef. Dit adres is echter niet bekend voor Tomtom en dergelijke. Daarom hierbij een routebeschrijving:

Het handigste is om met de trein/bus te komen. Je kunt op 9292.nl als adres Nollenweg 1, Egmond aan Zee invoeren. Je komt dan uit bij de Roompot camping naast het terrein waar ons huisje staat. In plaats van rechts de camping op, ga je rechtdoor langs de slagboom. Je blijft rechtdoor lopen over het parkeerterrein en gaat het terrein op. Daar staat als het goed is een wit ijzeren paaltje om de auto’s tegen te houden. Je blijft rechtdoor lopen. Aan de rechterkant zijn er tuintjes waar mensen groenten verbouwen. Waar dat ophoudt ga je rechtsaf. Je houdt vervolgens rechts aan (anders kom je op een groot grasveld met huisjes, dan zit je dus verkeerd. Op een gegeven moment gaat het pad naar links. Dat volg je tot je aan de rechterkant ons huisje ziet.

Wil je met de auto, ga dan naar Alkmaar en rijd de ring op richting Egmond/Bergen. Neem de afslag richting Egmond. Op een gegeven moment kom je bij een groot kruispunt, waar je linksaf kunt naar Heilo, rechtdoor naar Egmond Binnen en rechtsaf naar Egmond aan Zee. Meteen na de Texaco ga je naar rechts, Egmond aan den Hoef in. Je volgt de weg naar links en rijdt dan door tot je bijna het dorp uit bent. Er is dan een wit huis aan je linkerkant met daarnaast een soort fietspad (met een richtingbord voor fietsers). Daar mag je gewoon in. Op een gegeven moment is er dan aan de rechterkant een parkeerplaats. Het is natuurlijk eerste paasdag, dus het openbare deel (wat niet zo groot is) zou wel eens vol kunnen zijn. Als het nodig is, kun je Floor (06-39042709) of Charles (06-37341688) bellen. Dan kan er iemand jullie kant op komen met een sleutel voor het afgesloten deel van de parkeerplaats. Het duurt wel 10 minuten voor we daar kunnen zijn.

Vervolgens loop je het duin in aan het uiteinde van de parkeerplaats waar een houten informatiebord staat. Daar ga je naar rechts. Je komt dan langs twee parkeerplaatsen voor gehandicapten. Vervolgens is er een hefboom waar je langs loopt. Je volgt het pad tot je aan je rechterhand het huisje ‘De Driesprong’ ziet. Je loopt dan nog een paar meter door en gaat dan naar links (niet het pad naar de huisjes daar, maar het volgende pad). Dit pad volg je weer tot er een pad naar links is. Aan dit pad zie je een huis dat ‘Toeske’ heet. Daar ga je in en dan volg je het pad tot er een bocht naar rechts is. Na die bocht is ons huisje links.